Afgelopen zaterdag 9 maart werd in het Duitse Lendersdorf, bij Düren, de 16e rurtalpokal georganiseerd. Dit is een (zeker naar onze begrippen) héél groot jeugd toernooi. Dit jaar waren er maar liefst 210! deelnemers. SV Voerendaal was met 5 jeugdspelers goed vertegenwoordigd. Justin van Wijk, Jelmar Klinkenberg, Sem Kok, Levi Kok en Ties Dumont gingen elk in een andere leeftijdsgroep aan de slag. Voor de 5 jarige Levi Kok was het de allereerste keer dat hij deelnam aan een schaaktoernooi.


Om dan meteen met zo’n groot toernooi van 7 partijen à 15 min p.p.p.p. te beginnen tegen tegenstanders die je niet verstaat getuigd toch wel van de nodige moed! Omdat de inschrijving vanaf 9.30 uur tot 10.30 uur was moesten we vroeg aanwezig zijn. De eerste ronde zou pas om 11.30 uur beginnen dus werd eerst nog een uurtje gevuld met een paar potjes Uno. Altijd goed voor wat ontspanning. Na nog even “inschaken” kon de strijd dan eindelijk beginnen.

Levi speelde in de U8 (8 jaar en jonger). In deze groep speelden 31 schakertjes. De eerste ronde eindigde in remise en de tweede werd zelfs gewonnen! Vervolgens moest Levi 3 nederlagen incasseren om zijn punten totaal in de laatste 2 partijen met 2 maal een half puntje op 2,5 te brengen. Voor de eerste keer een prima prestatie!

Alle overige groepen speelden 9 partijen. In de U10 waren 52 jonge schakers ingeschreven. In deze groep wist onze Limburgs kampioen Sem maar liefst 5,5 punten bij elkaar te sprokkelen. Goed voor een mooie 14e plaats. Knap gedaan Sem!

Ook de U12 was met eveneens 52 schakers zeer goed bezet. Hier was het Jelmar die dit toernooi een mooie gelegenheid vond om te oefenen voor het Nederlands kampioenschap waaraan hij als Limburgs kampioen mag deelnemen. Jelmar behaalde zelf nog een half puntje meer dan Sem. 6 punten brachten hem naar de 10e plaats.

Justin trad samen met 31 andere schakers aan in de U14. Na een ietwat moeilijke start door de eerste 2 partijen te verliezen bleek dat Justin zijn totaalscore na de 9e ronde tot 5 punten opgeschroefd had met een nette 18e plaats als eindresultaat.

Ties, tenslotte, speelde in de U16. Met een mooie score van 5,5 punten uit 9 behaalde Ties de 4e plaats van deze met 23 spelers goed bezette groep.

Voor de verenigingsprijs kwamen we net 4 punten te kort. Maar wellicht lukt dat volgend jaar wel, als we proberen met nóg meer spelers deel te nemen. De dag werd afgesloten met een lekkere pizza in de plaatselijke grill-room. De 17e Editie in 2020 mag weer rekenen op een bezoek van SV Voerendaal.

Klik op deze link voor alle foto's van deze leuke, succesvolle en gezellige dag.
En op deze link voor de volledige eindstand.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com