Voerendaal 5 speelde haar eerste competitiewedstrijd voor de LISB tegen DJZ-3. De gemiddelde leeftijd van het team was 50 met een paar enorme uitschieters naar boven (+25) én naar beneden (-38). Mooi dat zoiets kan in een sportwedstrijd. Voor Flint Lieverse was het zijn debuut en dat luisterde hij gelijk op met een overwinning. De rest speelde gelijk en John Gerrichhauzen moest helaas een puntje laten lopen. 

Helaas wist V5 niet te winnen tegen Tegelen 4. De tegenstander had een paar sterke jeugdspelers inclusief good old Piet Houben opgesteld. Zowel Justin (al snel 2 pionnen kwijt) als Pieter (had zijn dag niet) als ook Jop (had ook slechte dag) verloren. Jelmar was de gelukkige die tegen Piet mocht spelen en deed dat zo verdienstelijk dat Piet te veel tijd nodig had. Zo sleepte Jelmar toch nog een bordpunt binnen. 

In Tegelen wist V5 niet te winnen van Tegelen 3 in de 4e ronde van de LISB. Zowel Jop Klinkenberg, die al snel op achterstand werd gezet, als Justin van Wijk (verkeerde afruil) verloren. Jelmar Klinkenberg stond wel veel beter maar zijn tegenstander schoof in het pionneneindspel ondanks 2 dubbelpionnen het bord dicht en Jelmar kwam er niet doorheen. Alleen Henk Gommer wist te winnen: na een kwaliteitsoffer en een paardzet gaf zijn tegenstander accuut op. Achteraf onterecht maar daar zal ondergetekende niet om gemaald hebben. Uitslagen:

Het Voerendaalse 5e speelde in de derde ronde van de LISB tegen DJC4. Was de eerste ronde geeindigd met 0 punten en de 2e ronde met 1,5 bordpunt, nu werd het eerste matchpunt binnengehaald. Voerendaal5 - DJC4: 2-2.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com