Voerendaal 5 speelde haar eerste competitiewedstrijd voor de LISB tegen DJZ-3. De gemiddelde leeftijd van het team was 50 met een paar enorme uitschieters naar boven (+25) én naar beneden (-38). Mooi dat zoiets kan in een sportwedstrijd. Voor Flint Lieverse was het zijn debuut en dat luisterde hij gelijk op met een overwinning. De rest speelde gelijk en John Gerrichhauzen moest helaas een puntje laten lopen. 

De eerst partij die was afgelopen was die van Jelmar Klinkenberg. Hij veroverde weliswaar een extra pion en stond met gelijke lopers in het eindspel. Maar toch wist hij er niet doorheen te komen: 1/2 - 1/2. 

John Gerrichhauzen maakte een misser in de opening en kwam eigenlijk nooit meer over deze klap heen: 1/2 - 1,5.

Henk Gommer stond na 12 zetten finaal gewonnen. Echter een iets te behoudende bedoelde zet pakte compleet verkeerd uit en een gelijk spel was nog het enige wat erin zat:1 - 2.

Frits Verheijen speelde een stabiele partij en sleepte een halfje binnen voor het team: 1,5 - 2,5. 

Flint Lieverse veroverde al snel een stuk in het begin van de partij en kon het na zo'n 40 zetten definitief afmaken. Helaas zag hij dat niet zo en hij gaf zijn tegenstander nog wat tegenspel. Maar uiteindelijk waren 3 pionnen extra toch te veel en Flints tegenstander gaf na ruim 3 uur spelen op: 2,5 - 2,5.

Tot slot was er nog de partij van Gerard Vankan. Een blunder in het begin resulteerde gelukkig slechts in een pion achterstand. In de loop van de partij moest Gerard echter een kwaliteit geven en het zag er niet goed uit. De tegenstander dacht echter met enkele minuten te spelen voor Gerard dat hij nog in de Klassieke Oudheid speelde en dacht door een onnodig kwaliteitsoffer op tijd te gaan winnen door Gerard door de tijd te drukken. Na hem op de hoogte gebracht te hebben dat we toch echt met een Fisscher-tempo spelen (de klok deed keurig zijn werk) zag hij in dat het geen zin meer had om verder te spelen hij bood remise aan: eindstand 3-3 en een mooi begin van het nieuwe seizoen. 

Uitslagen: 

Voerendaal 5 - De Juiste -Z- 3

Ronde:Ronde 1

Voerendaal 5

De Juiste -Z- 3

  
Verheijen, G.C.G. (Frits) 1638 Hendriks, M. (Michiel) 1739 z-w ½ - ½
Vankan, G.H.G.M. (Gerard) 0 Koehorst, A.M. (André) 1567 w-z ½ - ½
Gommer, H. (Henk) 1398 Broers, J. (Jos) 1424 z-w ½ - ½
Gerrichhauzen, J.T.G. (John) 996 Muurmans, P. (Philippe) 1461 w-z 0 - 1
Klinkenberg, J. (Jelmar) 1325 Maijer, W.J.A. (Wiel) 1322 z-w ½ - ½
Lieverse, F. (Flint) 1186 Ackermans, E. (Evan) 946 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating:1309Gemiddelde Rating:1410 3-3
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com