Gelukkig kwam van uitstel geen afstel en konden we afgelopen zondag 12 juni eindelijk het 15e SAMSAM Jeugd grand-prix toernooi houden. Met 58 deelnemers is er geen nieuw record gevestigd maar was het toernooi goed bezet. Er werd gespeeld in 4 groepen. 3 Gecombineerde groepen (A+B groep, C+D groep, F+G+H groep) en de E groep.

Afgelopen zondag werd het Herfst toernooi in Tegelen gehouden. Het eerste toernooi in de Limburgse Jeugd Grand-Prix van dit seizoen. Het was de eerste keer sinds lange tijd dat er door de jeugd weer echt tegen elkaar geschaakt kon worden.

Wie heeft er nog zin en tijd om regelmatig de jeugd een schaakles te geven? We kunnen altijd mensen gebruiken van diverse niveau's om te ondersteunen of om een klein groepje les te geven. Of misschien ken je iemand anders die dit leuk vindt! Mochten je iemand weten dan kun je dit bij mij melden via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het gaat vanaf september weer beginnen en het betreft de donderdagavond van 18:30 tot 20:00.

Henk Gommer

Afgelopen vrijdag 8 mei werd het 3e kwalificatie toernooi gespeeld van het online NK viertallen t/m 12 jaar. In de 2e ronde kwamen onze jongens net een paar punten te kort om zich te plaatsen. Deze keer wisten ze voldoende punten te verzamelen en plaatsten ze zich voor de finale. Met 147 deelnemers in 34 teams was er weer een groot aantal deelnemers. Jelmar Klinkenberg wist te overtuigen met een gedeelde 1e plaats. Jelmar wist al zijn partijen te winnen. Ook Kirill Litvinenko deed goede zaken. Zijn 4 punten leverde hem een gedeelde 9e plek op. Flint Lieverse en Nikolai Litvinenko deden met elk 3 punten ook een flinke duit in het zakje! Alweer een mooie prestatie van onze schaakjeugd!