Op het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap Limburg dat begin dit jaar gehouden werd, was Justin van Wijk op grond van zijn tweede plaats uitgenodigd voor het NK t/m 12 jaar in Rijswijk. Net als Jason Knapen van Tegelse SV ( 1e ) en Jos Smael van DJC Stein ( 3e ).

justin nk d 2017 rsz2

Dit is de groep jeugdspelers. Justin staat links boven. 

Nadat er op woensdagavond nog gevierd werd dat JO-13 1 van SV Geuldal , waar Justin de keeper van is, kampioen was geworden, met een ritje in de huifkar van Wijlre naar Schin op Geul met een mooie beker en een T-shirt, moesten we donderdagochtend vroeg op, om op tijd in Rijswijk te geraken.

Op basis van de ratings van de andere kandidaten was het van te voren al duidelijk dat Justin slechts weinig in zou kunnen brengen tenzij hij voor een verrassing zou zorgen. Die verrassing bleef uit en Justin verloor op dag 1 al zijn partijen. Hij werd er echter niet ontmoedigd van. We brachten veel gezellige tijd door met Jos Smael en zijn moeder in de periodes tussen de partijen in. Na de laatste partij van de dag togen we naar de geleende stacaravan 45 minuten verderop voor pannenkoeken en een goede nachtrust.

De volgende ochtend moest Justin meteen tegen Jos en dat werd een remise. Over de laatste partij van dag 2 was Justin ontevreden want hij had in stukken voor gestaan en had dus eigenlijk zijn slag moeten slaan. Die avond gingen we desondanks gezellig naar de zee, Justin nam er zelfs een frisse duik. 

Justin NK D 2017 strand

Op dag 3 moest hij weer vooral spelen tegen spelers die hoger geklasseerd waren en/of een hogere rating hadden, dus het was fijn dat er hier nog een remise uitrolde zodat Justin met 1 punt uit 9 rondes 49e werd van de 50. Leerzaam waren andermans openingen die hem aan het denken zetten.

Op de toernooisite van de Haagse Schaakbond zijn al zijn partijen en tegenstanders te vinden:

http://www.haagseschaakbond.nl/component/option,com_wrapper/Itemid,552/

Het was een goed georganiseerd toernooi met veel talenten waarbij opgemerkt dat er twee meiden meededen in de “jongenspoule”. Machteld van Foreest won het”jeugdtoernooi” na een barrage.

Justin heeft het naar zijn zin gehad maar was zondag even helemaal schaakmoe, waardoor hij zijn opwachting niet maakte in Stein voor het laatste SAMSAMtoernooi van de Limburgse Jeugd Grandprix.  

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com