Behoorlijk verzwakt (Camiel, Ynze en Bart ontbraken) moest ZL4 aantreden in Blerick. Gelukkig wilde Gerard invallen en kwam Bart toch nog even langs en daardoor verlaat op zijn studentenfeest! Beide heren heel veel dank daarvoor! Blerick was uit op en tevreden met een 4-4 i.v.m. degradatiezorgen.

Als eerste was uiteraard Bart(6,z) klaar, grote ruil en in betere stelling remise. Een stelling die hij onder andere omstandigheden nog wel even door zou spelen. Snel volgde Ed(4,z) die het loperpaar had opgegeven voor een gesloten stelling met goede velden voor zijn Paarden. Gezien de missers de vorige ronden: remise. Ronny(5,w) had op dat moment zo'n gelijke/dode stelling dat beide spelers tegelijk remise aanboden. Reglementair wel in orde? Scheids Ricky stond er bij en knikte goedkeurend. Max(7,w) bereikte een toreneindspel met iets gunstiger pionnenstructuur, door spelen, of toch zoals bij vrijwel alle toreneindspelen remise? Na enige bedenktijd werd besloten om de remise te nemen. Daarmee werd de tussenstand 2-2 en kwam Blerick dicht bij hun gewenste resultaat. Tenslotte stonden de partijen van Theo en Gerard verloren en waren de Marcellen nog inventief bezig om hun tegenstanders om de tuin te leiden. M1 leek redelijk op de goed weg en bij M2 was het grote chaos! Schakers onder ons weten natuurlijk meteen wie M1 en wie M2 is!!

Toen voltrok zich het Blerickse drama, de tegenstander van Theo(8,z) had een pion meer met een dik gewonnen stelling. Hij kon zelf het moment bepalen waarop hij met f4-f5 de buit binnen zou halen! Zelfs toen Theo een pionnetje buitmaakte was f4-f5 nog steeds beslissend, na een volslagen zinloze dameuitval kon Theo zomaar zetherhaling afdwingen. Dit bleek vrij snel de beslissing want MarcelvH(1,w) kon een strategisch knap gespeelde partij in zijn voordeel  beslissen, onderweg kon hij zich nog wat frivoliteiten veroorloven! Deze partij brengt zijn rating voor het eerst boven de 2000! MarcelF(2,z) had een ouderwetse chaos-stelling op het bord, zelfs de goed ingevoerde verslaggever kon er bij tijd en wijle geen touw aan vastknopen. Marcel's tegenstander werd er compleet gek van en moest zijn koning omleggen. Daarmee was de buit binnen 4.5-2.5 Een even bizar drama voltrok zich op het bord van Gerard(3,w) waarbij de tegenstander van Gerard meerdere waarschijnlijk winnende opties oversloeg om uiteindelijk in 1 zet te kunnen winnen! I.p.v. hg3 slaan was h4-h3 direct over en uit, i.v.m. stiekeme mat dreigingen op g2.

Toen hij er op gewezen werd, heeft hij nog een uur lang naar die éne stelling zitten staren terwijl het op het ZL4 terras al uitgebreid feest was!!

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com