Paul Stuemer en Borna Mohammadi Nia konden niet meedoen maar we konden toch met een sterk team afreizen naar Tilburg voor de wedstrijd Stukkenjagers 2- Zuid-Limburg 2. Ook ons derde team speelde tegen hun derde team. We waren rating-favoriet en gingen voor de winst maar zoveel hadden we toch niet verwacht: 1-7 overwinning!

Ik heb niet zo veel van de andere partijen gezien maar hier een impressie. Na de opening zag het er niet speciaal heel goed uit voor ons. Ikzelf (Luc) met wit op bord 3 kreeg een ongebruikelijke opening, dacht lang na, maar kwam wel goed te staan en dat vertaalde zich in een aanval op de koningsvleugel. Door de druk op zijn stelling haalde zwart de kloktijd snel in maar kon toch niet weerstaan en verloor zelfs op tijd op zet 25 , ongebruikelijk tegen een tijdnood addict als ikzelf. Stefan (Spronkmans) met zwart op bord 6 overspeelde zijn tegenstander in het middenspel en won ook snel. Stefan (Simenon) met wit op bord 5 deed het vrij voorzichtig maar was aan de wat mindere kant van remise waar hij tevreden mee kon zijn. De andere partijen duurde langer. Gino met zwart op bord 2, kreeg een koningsaanval over zich heen, maar door de goede ontwikkeling van zijn stukken en kundige verdediging werd die afgeslagen en nam hij het initiatief over en bereikte een gewonnen stelling. Hij liep echter in een duivelse truc en moest met een kwaliteit tegen 1 pion vechten voor remise maar zijn stelling was goed genoeg om dat te houden. Tussenstand 1-3.

Jozef met wit op bord 1 had zoals gebruikelijk een complexe onduidelijke stelling maar wist die zoals zo dikwijls beter te behandelen dan zijn tegenstander en won. We stonden al ruim voor maar toen kwam pas onze echte kracht extra naar voren. De overige drie hadden nog niet veel bereikt maar in het eindspel voelden ze zich als een vis in het water en wonnen alle drie. Henk speelde een mooi toreneindspel, had wellicht uiteindelijk wat makkelijker kunnen winnen, maar zoals hij het deed was het op tempo af wel heel mooi. Rob was niet zo tevreden over zijn partij en stelling in opening en middenspel, met bijna alle stukken op de onderste rij, maar toen ze het eindspel met ongelijke lopers en torens bereikten was er geen haar op zijn hoofd dat eraan dacht het remise-aanbod van zijn tegenstander te accepteren. Hij won het erg knap door zijn stukken veel beter te activeren en uiteindelijk een gevaarlijke vrijpion te creëren. Marcel’s partij ging volgens mij vrij gelijk op maar in het toreneindspel speelde zijn tegenstander wat te passief en kon Marcel zijn toren activeren en heel kundig het punt binnenhalen.

Grote overwinning maar eigenlijk wel verdiend. Spijtig dat de andere 4 teams van Zuid-Limburg deze ronde verloren.

Nu we zo goed als veilig zijn voor degradatie kunnen we echt omhoog kijken en meteen wacht ons in de volgende ronde de op rating sterkste tegenstander, Venlo!

  De Stukkenjagers 2 Rating   Zuid Limburg 2 Rating Ronde 2
  Amerongen van, A.J.M. (Arjen) 2007   Simenon, J. (Jozef) 2184 0 - 1
  Huibers, P. (Peter) 2055   Mon de, G. (Gino) 2053 ½ - ½
  Hoogendoorn, F.T.J. (Fré) 2048   Zimmermann, L. (Luc) 2147 0 - 1
  Feelders, R.A.J. (Ruud) 1999   Caessens, R.P.J. (Rob) 2237 0 - 1
  Greunsven, A.A.J.M. (John) 2021   Simenon, S. (Stefan) 2073 ½ - ½
  Pols, L.A. (Leendert) 1980   Spronkmans, S. (Stefan) 2043 0 - 1
  Kat, R. (Rudolf) 1959   Winkels, M.P.M. (Marcel) 1994 0 - 1
  Amerongen-Jansen van, M.J.C. (Peggy) 1943   Temmink, H.H. (Henk) 2076 0 - 1
  Gemiddelde Rating: 2002   Gemiddelde Rating: 2101 1-7

 

Luc Zimmermann, teamleider Zuid-Limburg 2

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com