Op een sneeuwrijk 2 april moest ZL 1 aantreden tegen Sas van Gent. Vooraf beloofde het een spannend gevecht te worden aangezien beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. En tot het einde bleef het spannend met een verdiende 5-5 voor beide teams.

Als eerst was Alex klaar. Hij won de partij al in de opening. Er kwam zelfs geen nieuwe zet aan de orde. Waarschijnlijk haalde zijn tegenstander de varianten door elkaar maar vond ons was het fijn om snel op voorsprong te komen. (1-0)

Als tweede was Daniël klaar. Uit de opening stond de tegenstander van Daniël in mijn ogen iets beter. Toen Daniël echter remise aanbood accepteerde de tegenstander het. Het voordeel was dan in ieder geval niet zo groot om geen remise aan te nemen. (1,5 - 0,5)

Na deze remise werd het snel gelijk. Patrick deed voor het eerst mee dit seizoen. De partij ging zeer lang gelijk op maar op het einde overzag Patrick een idee waardoor hij pardoes moest opgeven. Waarschijnlijk een gebrek aan ritme vanwege Corona. (1,5-1,5) 

Gelukkig kwamen we hierna weer op voorsprong. Christian offerde een kwaliteit in de opening voor een aanval. Hierna was zijn spel veel eenvoudiger en erg lastig voor de tegenstander om te verdedigen. En Christian werd, zoals wel vaker dit seizoen, voor zijn moed beloond met een vol punt. (2,5-1,5) 

Hierna werd de marge een stuk groter voor ons toen ik won. Ik had de hele partij licht voordeel al leek remise mij het meest waarschijnlijk. Toen mijn tegenstander echter een vreemde fout maakte met Kh3 kon ik de partij winnen. (3,5-1,5)

Voor de 40e zet kwam Sas van Gent dichter bij. Luca stond de gehele partij iets minder. En nadat Luca een fout maakte kwam hij verloren te staan. Zijn tegenstander gaf Luca hierna geen kans meer en won overtuigend. (3,5-2,5) 

Na de tijdnood fase moesten we een domper verwerken doordat Michael zijn partij verloor. Michael stond de gehele partij beter maar na de tijdnood fase was zijn stelling lastig te verdedigen. En zijn tegenstander maakte hiervan optimaal gebruik. (3,5-3,5)

Met nog 3 partijen te gaan leek het alle kanten op te kunnen. Ruud was hierna als eerste klaar. Hij had de gehele partij een licht plusje maar te weinig om de tegenstander echt in de problemen te brengen. (4-4)

Na deze remise konden we op een meevaller rekenen toen Ivo won. In een partij die alle kanten op kon gaan trok Ivo aan het langste eind toen hij in het eindspel met zijn koning de vrijpion kon ondersteunen. En de techniek kun je dan wel aan Ivo overlaten. (5-4)

Als laatste was Fatih bezig. De gehele partij stond wit beter en in tijdnood gaf Fatih een kwaliteit weg waardoor hij moest hopen op remise. Het leek niet helemaal duidelijk of zwart een vesting kon bouwen maar uiteindelijk moest Fatih de partij opgeven. (5-5) 

Uiteindelijk lijkt de 5-5 een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Met wat geluk hadden we gewonnen en met wat pech hadden we verloren. Met het punt zijn we echter nog een stap dichter bij klassebehoud gebleven en zelfs als alles meezit kunnen we zelfs nog 5e worden ook nog.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com