Auteur: Eric Jan Morren

Soms zijn er van die dagen dat alles goed lijkt te komen, maar dat het achteraf toch niets is. Na een zwaar terechte nederlaag tegen LSG Leiden en een knullige nederlaag tegen HWP Sas van Gent diende er tegen Kennemer Combinatie gewonnen te worden. Op papier is Kennemer Combinatie de grote titelfavoriet, echter had men zich al verslikt tegen HMC. Het werd een spannende strijd die tot in de late uurtjes duurde.

 De Voorbereiding: 

Zuid-Limburg 1 heeft de beschikking over 15 spelers het komt soms voor dat er maar 9 kunnen. Zo ook dit keer en het was nog niet eens Bundesliga weekend. Echter een aantal Duitse toernooien zorgde voor wat afmeldingen. Zodoende kwam Fatih Baltic van team 4 het eerste versterken. Ik wil de teamleider van ZL 4 hiervoor nog hartelijk bedanken. Verder was er aan Patrick en Ruud gevraagd of ze tegen een Nederlandse topper wilde spelen. KC beschikt over 3 nederlandse GM’s van naam, meervoudig kampioen Loek van Wely, eenmalig kampioen Jorden van Foreest en Wouter Spoelman. Dit wilde men wel, zo geschiedde. Christian Braun wilde ook de degens kruisen met een GM en kwam zodoende op 1.

 

De Wedstrijd:
Op 10 kwam Oscar goed uit de opening maar een hersenspinsel zorgde ervoor dat de goede stelling enkele gaten vertoonde en dat de handrem aangetrokken diende te worden. Remise was het gevolg daar de Invaller aan KC zijde dit ook prima vond. De muziek was ver te zoeken. De andere 9 borden waren allemaal stellingen waar muziek in zat of waar naar de muziek gezocht werd. Als tweede was Fatih klaar. De leerling van Christian knoopte vakkundig Lennart Dek op. Lennart gebruikte veel tijd in de opening en toen de tijd begon te dringen zag hij zijn stelling in elkaar klappen. Vlak voor de eerste tijdscontrole brak Ruud. In de tijdnood liet Loek zien dat de witte stelling beter te bespelen was en restte Ruud niets anders dan te capituleren. Zo was het na de eerste tijdnoodcontrole pas 1,5 tegen 1,5.
Een rondje langs de borden gaf met enig positief denken kans op een kleine overwinning maar een 5-5 was zeker mogelijk. Christian stond gedrukt tegen Jorden. Patrick stond een pion voor tegen Spoelman. Bord 3 was klaar. Valentin stond gewonnen tegen Admiraal op bord 4. Ivo stond iets beter tegen GM David Klein. Op bord 6 kwam een toreneindspel waarin Christian Seel iets beter stond. Ilja op 7 kreeg een lastig eindspel en Daniel op 8 liet zijn tegenstander te ver komen en leek te strijden tegen het onvermijdelijke.

Valentin knoopte Admiraal inderdaad op een mooie scalp voor de kleine man, die zijn IM titel meer dan waar maakt dit seizoen. Na remises tegen JW de Jong en Ikonnikov nu dus een mooie overwinning. Ivo maakte daarna remise en zo kwamen we op 3-2 voor. En plots kwam de man met de hamer op bord 1. Waar Jorden de gehele dag tegen de muur Braun aan het hameren was. De hamer ging er plots door heen en een 0 was het resultaat. In de analyse bleek dat de muur een kans heeft gehad in de partij en de rest was metselen. Helaas kon het cement niet snel genoeg drogen om een halfje mee te nemen naar de bar. Ook bij Daniel kwam er een 0 te staan. Jasel kwam in het voordeel en ondanks spartelen kwam de zege niet in gevaar van Jasel. Vooraf was dit toch een bord waar een punt gedrukt moest worden. Patrick bleef licht beter staan tegen Spoelman maar van winnen was geen sprake. Het werd een knappe remise van onze Voelender. Nu was het 3,5 tegen 4,5 en een 5-5 leek in de maak. Christian gaf een les eindspeltechniek aan Ilias van der Lende en deze moest laat in middag capituleren. Tot slot was Ilja nog bezig. Hier was een eindspel ontstaan van 4 pionnen en een toren voor Ilja tegen 3 pionnen en P+L voor Liam Vrolijk. Liam was net terug van zijn reis naar het WK en bleek over veel zitvlees te beschikken.
Langzaam maar zeker kwam Ilja onder zware druk te staan en na 6 uur spelen bleek Liam het beste over de zenuwen te beschikken. Een zure 0 vol Ilja zorgde voor een nipte nederlaag tegen Kennemer Combinatie en zo staan we troosteloos onderaan met 0 punten. Er is echter hoop voor de toekomst. 

Op naar Bussum waar we over 2 weken mogen aan treden tegen BSG.

ZL1 KC nov 2018

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com