Door onze overwinning op DJZ 2 vandaag zijn we kampioen geworden in de promotieklasse. Op papier, als je naar de elo’s kijkt, zit er een groot verschil tussen beide teams. Ruwweg 1980 gemiddeld voor ons en 1760 voor DJZ 2. Op de borden zag je dat niet altijd terug. De overwinning van Luc maakt ons uiteindelijk kampioen, want daarmee zorgt hij voor de 5-3 eindstand en de twee matchpunten.

Net na het begin ziet het er juist goed uit voor DJZ 2. Ingrid laat zich verrassen door een exotische variant van Mick Godding en haar stelling lijkt beroerd. Bob staat al twee pionnen achter tegen Wouter Smeets en daar zie ik weinig compensatie voor. Zelf ben ik ook niet zo tevreden over mijn stelling tegen Peter Mergelsberg. De andere stellingen zijn redelijk in evenwicht.

Een uur of twee later ziet er het anders uit. Mijn eigen stelling knapt steeds meer op, omdat Peter af en toe een mindere zet speelt. Bob’s tegenstander speelde veel te passief. Zijn koning bleef in het midden en ging daar door mooi combinatiewerk van Bob hartstikke mat! Ger Schaffhausen drukt René Snoeck in de verdediging en uiteindelijk wint hij daarmee een stuk. René heeft wat schaakjes, maar Ger kan eeuwig schaak vrij makkelijk uit de weg gaan.

Een tijd later staat het 3-1. Tom Vrouenraets blundert een stuk weg tegen Joost en zelf win ik van Peter. Ondanks die voorsprong ziet het er nog spannend uit. Een tijd later staat het dan ook 3-3. John Heuts verliest van Paul Lemmens en Ingrid verliest inderdaad van Mick. Uit die laatste twee partijen moeten we wel anderhalf punt halen om vandaag kampioen te worden. Een blunderende teamgenoot en we kunnen dat vergeten...

De overgebleven partijen zien er wel goed uit. Jan heeft een pion meer en een actieve stelling tegen Paul Bokern. Luc, onze topper op bord 1, heeft een plusje en een solide stelling. De tegenstander van Jan geeft een stuk weg in het eindspel. 4-3 voor ons en nog een halfje nodig! Luc staat ondertussen wel heel erg goed. In zo’n strategische stelling is hij bovendien heel erg goed, zelfs als hij maar een paar minuten op de klok heeft. Zijn tegenstander, Jules Daemen (die heel graag tegen Luc wilde spelen, omdat hij diens zonen goed kent), moet proberen goede zetten te vinden in een lastige stelling met heel weinig tijd. Luc weet het echter knap af te maken. 5-3 voor ons en daarmee zijn we kampioen!

 

P.S. De teamfoto en de detailuitslagen zal ik later aan dit artikel toevoegen.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com