Auteur: Bart van der Zwet


Zaterdag 10 mei 2014 staat de slotronde in de KNSB competitie op het programma. We spelen tegen het sterke Dubbelschaak '97, het team waarvoor Camiel uitkomt in de externe competitie. De laatste ronde heeft voor beide teams nog theoretische consequenties. Dubbelschaak kan bij een goed resultaat, gecombineerd met een slecht resultaat van koploper DJC uit nog promoveren, terwijl Voerendaal bij een slecht resultaat, in het geval van een goed resultaat door Eindhoven nog terugverwezen kan worden naar de promotieklasse. Omdat Camiel het niet over zijn hart kon verkrijgen een mogelijke sleutelrol te spelen bij degradatie van het derde, besloot hij zijn Brabantse teamgenoten van de zijlijn bij te staan als non-playing captain.

 

De eerste uitslag viel aan bord 2 bij Claus, die zijn remise-aanbod aangenomen zag worden door Michel van der Stee. Met allemaal halfjes achter zijn naam in de rondes dat hij meespeelde in V3 heeft hij de prijs voor meest constante speler (en remisekoning) voor dit seizoen te pakken. De volgende uitslag was ook een remise van Jan die aan bord 6 speelde tegen Martien van der Meijden.

Hierna nam Dubbelschaak de voorsprong, omdat Eric Jan, die aan bord 4 degelijk uit de opening was gekomen tegen Peter Boll een moment niet oplette, wat hem een stuk kostte. De voorsprong werd uitgebreid naar 1-3 doordat Tom aan bord 3 het onderspit moest delven tegen een sterke aanval op zijn koning door Niels Heystek.
 
Hierop volgde een remise tussen Bart en Gilion Berkelmans aan bord 7, doordat beide spelers hun stelling wat minder inschatten dan die van de tegenstander en zetten herhaalden. Kort daarna werd ook aan bord 8 de vrede getekend tussen Hans en Diederik Claassen. Hans is teamspeler van het seizoen geworden door als vaste waarde als enig teamlid dit seizoen iedere ronde te hebben meegespeeld.
 
Paul Stuemer wist aan bord 5 tegen Michiel Luijpen de achterstand te verkleinen, door het voordeel van een rond de opening gewonnen pionnetje uit te bouwen naar een vol punt. Na een wat weifelende start heeft hij hiermee zijn seizoen met twee klinkende overwinningen af kunnen sluiten. Nu kwam het op Marcel aan die aan het hoogste bord speelde tegen Rob van Meurs. Hij had het moeilijk gehad, heeft misschien ook wel minder gestaan, maar wist hoe dan ook met een voordeeltje door de tijdnoodfase te komen.

Hiermee was de uitslag 4-4. Een andere uitslag had vanwege de resultaten van kampioen DJC en degradant Eindhoven geen verschil gemaakt voor deze belangrijke plaatsen in de einduitslag. Dubbelschaak is weliswaar tweede geworden, maar mag zich verheugen in het bezetten van de eerste drie (!) plaatsen in het individueel eindklassement. Een dikke pluim voor Peter, Martien en onze "eigen" Camiel. Voerendaal III houdt de Grote Blik Trofee over als aandenken; het aantal van 19 sepelers die uit het grote blik zijn gehaald om de borden van het derde te bezetten is door geen ander team in klasse 3H overtroffen!
 
Het behoeft verder haast geen vermelding dat het nog lang gezellig bleef aan de bar in Café Keulen in Klimmen, samen met de tegenstanders uit Brabant.

 

1

M. Frenken

2113

-

R. Van Meurs

2135

1-0

2

C Andok

2109

-

M.van der Stee

2139

½-½

3

T. Vrouenraets

1871

-

N. Heijstek

1883

0-1

4

EJ. Morren

1793

-

P. Boll

2141

0-1

5

P. Stuemer

2107

-

M. Luijpen

1967

1-0

6

J. Fober

2014

-

M. van der Meijden

2130

½-½

7

B. van der Zwet

2112

-

G. Berkelmans

1902

½-½

8

H. Dam

2052

-

D. Claassen

1795

½-½

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com