Buiten is het herfstweer de afgelopen week begonnen. Perfect weer om binnen een potje te schaken. Eigenlijk speel ik dit seizoen in het derde. Door een serie afzeggingen in V1 en V2 speel ik een keer mee.
We zijn met 8 borden, doordat het eerste team Groningen matste. Eigenlijk moest Groningen naar Klimmen komen. Vanwege de reistijd wordt afgesproken om in Bunschoten te spelen in plaats van Klimmen. Wij hebben hierdoor de kleine zaal voor ons alleen. #schaakweer #competitie #zinin !

Hierbij een kort verslag van de partijen. De partijen staan op volgorde: bovenaan de partij die als eerste klaar was en onderaan de partij die het langste duurde.

  • Op bord 4 speelde Paul tegen een invaller. Ik had gedacht dat die niet zo goed zou zijn. Bij het opzoeken van zijn rating zag ik echter 2101 staan. Hij was dus juist een sterke invaller. Paul had ook een moeilijke stelling. Doordat zijn tegenstander twee zetten omdraaide, kreeg Paul echter een dame die het hele bord beheerste. Daarmee won hij soepel.
  • Op bord 1 houdt André met zwart in een degelijke partij de sterkste speler van de tegenstanders (Cesar Becx) op remise.
  • Op bord 7 had Marcel Frenken een pionnetje meer, omdat zijn tegenstander koos voor een actieve voortzetting in plaats van terugpakken. Later moest Marcel een stuk offeren tegen een paar pionnen. Daarna zag het er wel gevaarlijk uit, maar zijn tegenstander kon langzaam de dreigingen pareren en hield uiteindelijk het stuk over.
  • Op bord 6 speel ik zelf remise. Het is de hele partij wat duwen en trekken. Ik vond dat ik iets minder stond, maar Dignum kon nergens echt voordeel krijgen. Na 33 zettten hebben we het voor gezien gehouden.
  • Op bord 2 wint Dragos overtuigend. In een Najdorf komt een scherpe stelling op het bord waarin zijn tegenstander het niet helemaal goed doet. Daardoor krijgt hij eerst initiatief en een beetje later een eerste pion, zonder compensatie.
  • Op bord 8 staat Marcel Winkels de hele partij erg goed. In de opening creëerde hij een vrijpion. Die leverde hem later twee pionnen op. Daarna was het uitspelen geblazen. Via een tijdelijk stukoffer ruilde hij af naar een eindspel met 4 tegen 2 pionnen. Ondanks de ongelijke lopers won Marcel het snel. Zwart had het hem op zijn minst moeilijker kunnen maken.
  • Op bord 5 stond Bart al snel gedrongen. Dat kwam nooit meer goed.
  • Op bord 3 stond Henk de hele tijd een beetje beter tegen Hoogendoorn. Toen ik de stelling een hele tijd later zag, had Henk een pion meer in een paardeneindspel. Hoogendoorn had een vrijpion, maar die was juist kwetsbaar. Henk maakte het vakkundig af.

Uiteindelijk dus een 5-3 overwinning. Een goed begin voor V2 in een hele sterke derde klasse!

Individuele uitslagen

Voerendaal 2        - Stukkenjagers 3    5-3

Krüger       (2153) - Becx        (2128) rem
Ciornei      (2136) - Greunsven   (2002) 1-0
Temmink      (2136) - Hoogendoorn (1998) 1-0
Stümer       (2106) - Blom        (2101) 1-0
Van der Zwet (2094) - Baselmans   (1913) 0-1
Lemmers      (2038) - Dignum      (1992) rem
Frenken      (2121) - Storm       (1941) 0-1
Winkels      (1959) - Feelders    (1979) 1-0

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com